Sake de Gala

[English follows French] L’avenir du saké passe par l’export. L’avenir de l’export ne passe pas par la cuisine japonaise seulement, mais la cuisine française, italienne, chinoise … en fait par la cuisine dans laquelle les futurs amateurs du monde mettront leur cœur, pour des clients dans un restaurant, pour leurs amis ou pour leurs familles à la maison. Dans cet esprit j’ai collaboré avec chef Osaka du restaurant français du Gakushikaikan à Jinbocho, qui organisait un diner de gala sous la houlette de Christian Tetedoie, chef à Lyon (France), MOF (Meilleur Ouvrier de France) en 1996. Réservant une surprise aux 104 convives, nous avons introduit un saké prestigieux Kimoto Junmai Daiginjo de la maison Sohomare (Tochigi), pour accompagner un Petit Roti de Daurade aux Châtaignes, Emulsion au Lard & Tartare de Cucurbitacées.

The future of sake goes through export. The future of export does not go through washoku (Japanese cuisine) only, but though French, Italian, Chinese cuisine … in effect in the cuisine that future sake lovers put their heart into, be it for clients at a restaurant, or friends and family at home. In that spirit, I cooperated with Osaka chef from the French restaurant of Gakushikaikan (Shinbashi). The club hosted a gala diner supervised by Christian Tetedoie, chef in Lyon (France), M.O.F. winner 1996 (a prestigious master title). We had prepared a surprise for the 104 guest clients, introduced a prestigious Kimoto Junmai Daiginjo sake from Sohomare (Tochigi Prefecture), to pair with sea bream roasted with chestnut, served with a cucurbita tartare and a bacon emulsion.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s